Wij zoeken een nieuw bestuur

Welkom bij SIMON

Het zijn eenvoudige woorden met een grote betekenis. Met onze negen scholen – in negen verschillende steden – staan wij midden in de maatschappij. Wij kijken open naar de wereld en naar de toekomst, vanuit een sterk zelfbewustzijn en met gepaste trots. Onze islamitische grondslag is helder, maar verschil mag bestaan. Iedereen is welkom. Je mag worden wie je bent. Word jij een van onze nieuwe bestuurders?
Klik hier om kennis te maken!
‘Worden wie je bent’ is het motto van SIMON. Dat gaat over bewustwording van je identiteit. Iedereen mag zijn wie hij echt is. Niet de buitenkant, maar de binnenkant doet ertoe. Daarom willen wij niet dat onze leerlingen zich louter moslim nóemen, maar dat zij ook de islamitische waarden begrijpen en vanuit eigen overtuiging kunnen toepassen. Wij willen dat kinderen, net als wij zelf, vanuit zelfbewustzijn de wereld kunnen verkennen, anderen kunnen ontmoeten en hun waarden kunnen delen.

Ruimte en diversiteit

Bij SIMON krijg je de ruimte om te worden wie je bent. De diversiteit aan medewerkers, leerlingen en ouders is groot. Dat brengt een bijzondere dynamiek met zich mee. Verschillen zetten aan tot contact. Juist in de ruimte zoeken mensen verbinding. Dat maakt SIMON tot een warme, hechte organisatie, waar het begrip ‘samen’ echt voelbaar is. Binnen scholen en over scholen heen. Bij SIMON mag verschil bestaan. Er blijft genoeg over dat verbindt.

Bruggen bouwen

SIMON is een club van bruggenbouwers. Tussen de islamitische gemeenschap en andere gemeenschappen in Nederland. Tussen de scholen en de samenleving. Wij staan midden in de maatschappij. Soms nog wat bescheiden. Maar kijken we naar ons goede onderwijs – waarin de cognitieve, sociale en persoonlijke vorming goed in balans zijn – dan mogen we best wat meer zelfvertrouwen uitstralen. Wij mogen trots zijn op wie wij zijn en optimistisch over wie wij worden.

Vooroplopen

Want SIMON is in ontwikkeling. Wij willen vooruit. Niet als volgers, maar als koplopers in onderwijsvernieuwing. Kansen willen we pakken. Problemen zien we als uitdagingen. Wij gaan voor optimale prestaties. Dat geldt voor onze leerlingen, voor onze collega’s én voor ons als organisatie. Je leest het: onze ambitie is groot.

Ontmoet ons

Ben jij nu een sensitieve, daadkrachtige bestuurder die onze ambitie deelt en die als voorzitter of lid college van bestuur samen met ons SIMON wil ontwikkelen en profileren? Loop jij warm voor een prachtige uitdaging in een complexe omgeving, waarin je niet alleen ruimte geeft, maar ook veel ruimte krijgt om echt van betekenis te zijn? Kom dan eens vrijblijvend kennismaken. Ontmoet ons, proef de sfeer, stel je vragen, laat je verrassen. Wij stellen ons graag nader aan je voor. En wij zijn natuurlijk benieuwd naar jou. Hieronder plan je eenvoudig je (online) afspraak in. Je bent welkom bij SIMON!

Maak een afspraak

Maak nu direct een afspraak met een van onze ambassadeurs. Kies zelf met wie je graag wilt kennismaken. Alle afspraken vinden in principe online plaats, maar mocht je ons graag live willen ontmoeten, vermeld dat dan in het opmerkingenveld. Dan nemen wij contact op.
Klik hier om kennis te maken!
Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT