Wij vinden het belangrijk dat jij weet waar je aan toe bent als je solliciteert naar een functie bij onze organisatie. Daarom hebben wij de stappen van de sollicitatieprocedure op een rij gezet. Wij streven ernaar volgens deze stappen te werken. In sommige gevallen kan het zijn dat wij hiervan afwijken, bijvoorbeeld wanneer een assessment wordt toegevoegd aan de procedure. Dit wordt, indien van toepassing, van tevoren aangegeven.
Wij werken volgens de sollicitatiecode van SIMON scholen voor werving en selectie:
Sollicitatiecode OP en OOP simon scholen definitief 28 mei 2020.pdf
Sollicitatiecode Sollicitatiecode managementfuncties simon scholen update 28 mei 2020.pdf

Wat gebeurt er met jouw sollicitatie?

·       Nadat wij jouw sollicitatie hebben ontvangen, ontvang je binnen enkele dagen een ontvangstbevestiging per e-mail. 

·       Wij beoordelen jouw cv, brief en eventueel informatie uit een korte telefonische kennismaking. Op basis daarvan beslissen wij of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Wij werken met sluitingsdata, wat niet wil zeggen dat wij je vóór die tijd nog niks kunnen laten weten. Wij zullen jou in ieder geval zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum informeren over de uitkomst van de brievenselectie.

Het sollicitatiegesprek
Het sollicitatiegesprek bestaat meestal uit twee gesprekken:

·       Het eerste gesprek is bedoeld elkaar beter te leren kenen om een indruk te krijgen over jouw persoon.

·       In het tweede gesprek verdiepen wij ons in jouw competenties en jouw ervaringen, die je nodig hebt om de functie uit te kunnen voeren. Wij streven ernaar je na de gesprekken zo snel mogelijk een terugkoppeling te geven. Als wij positief zijn, vragen wij je een referentie op te geven (als je dat nog niet in jouw cv had gedaan) en gaan wij contact opnemen.

·       Afhankelijk van de functie kan een assessment deel uitmaken van de procedure. Hierover word je van tevoren geïnformeerd.

·       Soms kiezen wij ervoor je uit te nodigen voor een proefles.

·       Na de evaluatie van de gesprekken word je binnen een paar dagen op de hoogte gebracht van de keuze die door de selectiecommissie gemaakt is.

Afronding van de sollicitatieprocedure
Word jij onze nieuwe collega? Dan neemt de directie of de afdeling P&O contact met je op voor het maken van een afspraak voor het arbeidsvoorwaardengesprek.
Daarna gaan wij aan de slag met de administratieve afwikkeling van de indiensttreding.

Wat doen wij met jouw sollicitatiebrief en cv?
Ben je niet benoemd, dat zullen wij jouw gegevens uiterlijk 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure verwijderen.
Als je wel geschikt bent, maar niet benoemd wordt (omdat er meerdere goede kandidaten waren), kan je de vraag krijgen of wij jouw brief in onze portefeuille mogen houden. Na jouw toestemming bewaren wij jouw brief één jaar. Mocht er binnen dat jaar een passende vacature ontstaan, dan zullen wij jou dat laten weten.
Na de afgesproken datum verwijderen wij jouw brief en cv uit ons bestand.

Heb je nog vragen over de procedure?
Mocht je tijdens de procedure vragen hebben, dan kun je contact opnemen met B. Uysal,
P&O adviseur, telefonisch op nummer 033-4337336 of per mail b.uysal@simonscholen.nl

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT